Nyhet – Mimos specialfodral

 

Två av de största riskgrupperna för att utveckla en skallasymmetri är prematura och barn som ligger inne på intensiven första året i barnets liv.

Prematura- för att de föds för tidigt och huvudet växer dubbelt så fort de sista veckorna i magen mot när de kommer ut i v 40. Vilket gör att prematura barn som ligger mycket på rygg den första tiden istället för att vara i magen utsätter sitt, extra mjuka, snabbt växande huvud för stor belastning.

Barn inlagda på intensiven under sitt första levnadsår, tex barn som hamnar i respirator. Dessa barn ligger på rygg stora delar av dygnet och huvudet utsätts för hög belastning eftersom deras sjuktillstång omöjliggör annan position.

Mimos kudden och fodralet är inte anpassat att gå från barn till barn på sjukhuset eftersom tvättrådet för att behålla kuddens spänst är 40 grader. Fodralet går att tvätta i 40 men eftersom hela kudden och fodralet går att andas igenom  måste allt tvättas i 60 grader, för att uppfylla smittorisk kraven på sjukhusen i Sverige.

Vi har därför i samråd med ‘hospital de Barcelona’ och Karolinska sjukhuset utvecklat ett nytt fodral, anpassat för sjukhusmiljö samt andra miljöer där man har högre smittorisk-krav.

Fodralet är tillverkat av 80 % bomull och 20 % polyester, samt är täckt med ett lager polyurethane. Fodralet är vattentätt och släpper därför inte igenom något till kudden vilket gör att fodralet endast behövs tvättas i 60 g och kudden förblir opåverkad.

På så vis kan föräldrarna köpa kudden och specialfodralet redan när de ligger på sjukhuset, när de sedan blir utskrivna så kan kudden användas utan fodral eller med Mimos vanliga fodral.

OBS! detta fodral tar bort antikvävningsrisken och ska därför alltid övervakas av monitor eller personal. Därför säljer vi inte fodralet i webbshopen utan vill informera föräldrarna hur fodralet ska användas innan.

Maila för order info@mimosbabypillow.se